17 Ağustos 2012 Cuma

İslamoğlu Tef. Ders. NÛR (03-03)(109/2-E)


D sayfasından devam


3-) Ezzaniy lâ yenkihu illâ zaniyeten ev müşriketen, vezzaniyetü lâ yenkihuha illâ zanin ev müşrik* ve hurrime zâlike alel mu'miniyn;

Zina (evlilik dışı ilişki) yaşayan erkek ancak zina eden yahut müşrik bir dişiyi nikâh eder... Zina eden dişi de ancak zina eden veya müşrik bir erkekle nikâh eder. Bu, iman edenlere haram edilmiştir. (A.Hulusi)

03 - Zanî bir zaniye veya müşrikten başkası nikâh etmez, müminlere ise bu haram kılındı. (Elmalı)


Ezzaniy lâ yenkihu illâ zaniyeten ev müşriketen zina yapan erkek ancak zinakar bir kadınla, diğer bir ifade ile cinsel güdülerini tanrılaştırmış bir kadınla beraber olur.

Ondan önce değerli dostlar bendeniz Kur’an da zina hükmü ile ilgili ayetlerin kısa bir dökümünü vermek istiyorum.

İlk zina ile ilgili ayet Nisa/15. ayetidir. Zina eden kadının evde tutulması, yani hapis cezasını öngören, erkeğin ise bir miktar hırpalanarak vazgeçirilmesini öngören bir ayettir. Ayetin sonunda ilginçtir şöyle bir ibare bulunur. Bu konuda Allah başka bir yol gösterinceye kadar. Yani bu hükmün geçici olduğunu biz anlıyoruz. Bu konuda zinaya ceza konusunda hükmü Allah verir, biz bunu da anlıyoruz. Onun için bu konuda Allah bir yol gösterinceye kadar ilk getirilen ceza sistemi Nisa/15. ayetidir ve son sözü Allah’ın söyleyeceğini de bu ayet sonunda söylemekte.

Ondan sonra Nisa/25. ayeti inmiştir. Cariyenin zinası Hür’ün yarısı kadardır.

Yine eşcinsellerin zinasının cezası da Nisa/16. ayetinde belirtilmiştir ki o da yine bir parça hırpalamak, caydırıcı olmak için biçiminde gelir.

Daha sonra Nur suresinin işte bu okuduğumuz 2. ayeti gelir. Bu 2. ayette kesin hüküm son söz olarak konmuştur. Burada yüz değnek.

Bunun dışında Recm ayeti diye takdim edilen bir rivayet dolaşmaktadır. Bu rivayete göre Eşşeyhu veşşeyhatü iza zenaya fercumuhuma elbettete nekalen minallah
 yaşlı kadın ve yaşlı erkek eğer zina ederlerse kesinlikle recm edilirler, taşlanırlar ibaresi bulunmakta. Nekalen minallah diye de bir devamı var. Allah’tan ibretlik, ibreti alem bir ceza olarak. Fakat bu rivayetin etrafında örülen bir çok polemiğe bakınca şunu görüyoruz ki Allah etkisi deri ile sınırlı 100 sopa için dahi 4 açık ve yakın şahit, yaniş parmağı yüzüğe girdiğini gördüğün gibi gördüm diyecek. Peygamberin vasfı, nitelendirmesi bu. Böylesine 4 açık şahit istenirken, sonucu ölümle bitecek olan bir cezaya nasıl zanni bu kadar kesin olmayan tanıklarla, delillerle hüküm verilebilir.

İşte bu noktada Kur’an ın bu konuda söylediği son söz Nur suresinin 2. ayetidir ve bu ayet zina konusunda, yani evlilik sözleşmesi olmaksızın iki insanın birbirinin cinselliğini gayri meşru bir biçimde paylaşması olayına getirdiği ceza Nur suresinin 2. ayetinde izah edilmiştir.


   (Ek bilgi; Soru; Nur/3 ayetinde evvelce zina etmiş kadın veya adamın, daha sonra zina etmemiş biriyle evlenmesinin haram olduğu açıklanır. Eğer bu nesh edilmediyse bir kere dahi zina etmiş kişinin zina etmemiş biriyle evlenmesinin haram olduğu söyleniyor. Buna göre o kişinin evlenmek için evvelce zina etmiş birini bulması gerekiyor. Üstadlar buna ne diyor?


Cevap; O meal şıkla yanlıştır. O ayetin meali de öyle değildir. Öyle baktığınızda zina etmiş bir kadın yana yana zina etmiş bir damat arayacak, bir zina havuzu oluşturulacak. Dün ne olacaktı peki? 1400 yıl önce indi o ayet. Peki insanların tevbe ettikleri bir günaha geri dönmeleri ne olacaktı? Onları insanların önünde ayıplayacak bir duruma koymak nasıl olacaktı? 
Gerçekten ayet böyle mi söylüyor? Bakalım mı isterseniz. O meal külliyen yanlış, külliyen hata bir mealdir. Ben kendi verdiğim meali okuyayım;

Ezzaniy lâ yenkihu illâ zaniyeten ev müşriketen, vezzaniyetü lâ yenkihuha illâ zanin ev müşrik. (Nur/3)

Zina yapan erkek ancak zinakâr bir kadınla, diğer bir ifade ile cinsel güdülerine kul köle olan bir kadınla birlikte olur. Benim verdiğim meal bu. 

Zina eden bir kadın da ancak zinakâr bir erkekle diğer bir ifade ile cinsel güdülerine kul köle olmuş bir erkekle birlikte olur. Zaten bu tür bir birleşme inananlara haram kılınmıştır. Ayet bu. 

Notunu da okuyayım; Bu metin yaygın olarak şöyle çevrilmiştir; Zina yapan bir erkek ancak zinakar ya da müşrik bir kadınla, zina eden bir kadın da zinakar ya da müşrik bir erkekle nikâhlanır. Bu tür bir anlamada ortaya çıkan birçok problem vardır. Birincisi bir mü’minin müşrik biriyle evlenmesine Kur’an izin vermemektedir. Ne yani Mü’min zinakar kendisine bir müşrik mi bulacak. Bakara/221 ayetine bakılabilir. 

(Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır.) Bakara/221)

Onun işlediği günahın ağırlığı bu hükmü değiştirmez. Yani işlenilen günahın ağırlığı bir mü’mini müşrik yapmaz. Kaldı ki müşriğin, -dişili müşrike, erili müşrik- anlamlarından biri de Allah dışında ki bir gücün otoritesine kayıtsız şartsız teslim olan demektir. Bu bağlamda cinsel güdü ve arzularına kayıtsız şartsız kul köle olan anlamını kazanır ki, “Hevasını ilah edinen kimsenin durumunu göz önüne getirsene” (Furkan43) ayette ifade edilen de yaklaşık budur.

İkincisi; Bir önceki ayette ifade edilen zina cezası uygulanan kimse bu günahtan arınmış olur. Bir önceki ayette (Nur/2)100 celde zina cezası geçiyor. Çünkü şer’i cezalar kefarettir hadisi. (Buhari/Hudut-15-12) Dolayısıyla böyle birine ilave bir hukuki yaptırım gerekmez.

Üçüncüsü; Ayette ki lâ yenkihuha illâ ibaresi bir talimatı değil bir haberi iletmektedir biraz önce de vurguladığım gibi. Yani ayet inşai değil ihbaridir, haber cümlesidir. Bu durumda yenkihu fiilinin doğru karşılığı lafzi anlamı olan nikâh değil, mecazi anlamı olan cinsel birleşmedir. İlk otoritelerden Mücahit, İkrime, Sait bin Cübeyr, Katade gibi isimler de bu ayeti böyle anlamışlardır. Taberi’den nakletmişim bunu. Ferra bu ibareyi zinakar erkek ancak şehrin zina eden kadınlarıyla zina eder şeklinde açar meali Kur’anın da. Çevirimiz bu mülahazalara dayanmaktadır, bu da gerekçesi. (Haber Türk-Dindeki görüş ayrılıkları; 4.27- 4.12/Mustafa İslamoğlu)

[Ek bilgi - 2 ; Çocuğunuz baba yerine ilk erkeğe benzeyebilir.
Rusya’da polemik yaratan kuantum genetiği uzmanı Pyotor Garyaev’in iddiasına göre çocuklar, annenin ilk sevgilisi olmak üzere önceden ilişki yaşadığı erkeklere benzeyebilir.
Kadının ilk ilişkisi bir siyahlaysa, bir beyazdan olan çocuğunun siyah olabileceğini iddia eden genetikçiye göre bunun açıklaması DNA zincirinin yaydığı manyetik dalgalar.
RUSYA’da büyük polemikler yaratan ilk cinsel birleşmenin insan DNA’sında ömür boyu genetik iz bıraktığını iddia eden kuantum genetiği doktoru Pyotor Garyaev, Hürriyet’e konuştu. Garyaev’e göre bir kadın, ilk ilişkisinden bir çocuk dünya getirmese de yıllar sonra dünyaya getirdiği çocukta ilk ilişki yaşadığı erkeğin genetik izleri de bulunuyor.
‘TELEGONYA’ ETKİSİ
Dr. Garyaev’in bakirelik ve ilk geceyle ilgili ortaya attığı hipotez aylar önce Rus televizyon kanallarından birinde yayınlanan programda gündeme düşmüştü. Moskova’da yaptığımız görüşmede Garyaev, “Telegonya” diye adlandırılan genetik etkiyi şöyle anlattı:
“1985 yılında Moskova Genetik Enstitüsü’nde bir DNA numunesi üzerinde deney yapıyorduk. Sovyetler zamanında çok pahalı cihazın potasına numuneyi koymuş, lazer tarayıcıyla kodları kayda alıyorduk. Okuma işlemi tamamlandığında potadan numuneyi çıkardığımızda lazer tarayıcısının hâlâ sanki orada DNA örneği bulunmaya devam ediyormuş gibi sinyaller verdiğini gördük. Durumu nasıl düzeltiriz düşüncesiyle cihazın potasını sıvı azotla temizledik. Cihazı tekrar çalıştırdığımızda, her şey yoluna girmişti. Ancak birkaç saat geçtikten sonra okuyucu lazer tekrar aynı DNA varlığını göstermeye başladı. Durum bu şekil 40 gün devam etti. Yani 40 gün boyunca potada olmayan DNA hayaletini (fantom) görüntüsünü izlemeye devam etmiş olduk.”
DNA’DA BİYOMANYETİK ETKİ
Bir rastlantı soncu tespit edilen bu olayın o güne kadar bildiklerini alt üst ettiğini söyleyen Garyaev, “İşte bu olaydan sonra çalışmalarımın yönünü değiştirdim. DNA zincirinin sadece klasik anlamda madde değil, aynı zamanda biyomanyetik dalga saçma özelliği bulunduğunu anlamış oldum. Bu da zaten birçok yönüyle esrarengiz kalan kuantum fiziğinin araştırma konuları arasına giriyor” diye konuştu.
Yumartalar ilk ilişkinin belleğini taşıyor.
İKİ beyazdan siyah çocuğun doğması gibi şaşırtıcı sonuçların DNA zincirinin sadece fiziki madde yapısı değil, yaydığı biyolojik dalgalarda gizli genetik koddan kaynaklandığını bir daha anımsatan Dr. Garyaev, “Kadın bedeninde bildiğiniz gibi tüm hayatı boyunca kullanılacak yumurtalar doğuştan vardır. Sayıları 500-600 olan bu yumurta hücreler ilk cinsel ilişkide fiziki olarak çocuk dünyaya getirmese bile o ilk kişinin DNA siluetini (Hologram) şeklini belleğine yerleştirmiş oluyor” açıklamasını yaptı.
İki attan zebra, iki beyazdan siyah doğdu Garyaev DNA’da gözlenen (fantom yaratma) özelliğine 198 yıl önce Lord Morton’un at-zebra çiftleştirmesine rastlıyor. Dr. Garyaev’in (DNA fantomu) teorisini kanıtlayan gelişme Morton’un aynı dişi atı bu sefer normal soylu bir atla çiftleştirmesinden sonra yaşanıyor. İki atın çiftleşmesinden zebra desenli sıpa doğuyor.
10 yıl önceki ilişkinin izi Benzer bulgunun sadece havyanlar için değil, insanlar için de geçerli olduğunu belirten Garyaev bir örnek verdi:
“Rusya’da ilginç olay yaşandı. Slav ırkından karı-koca dünyaya siyah çocuk getirdi. Genetik testlere göre çocuk çiftindi. Derinlemesine bir araştırmaya girildiğinde kadının 10 yıl önce üniversitede Afrikalı bir erkekle kısa süreli ilişki yaşadığı ortaya çıktı”. (Hürriyet Planet)]
  uduHudut
 
“Ve ahiru davana enil hamdülillahi rabbil alemiyn”

Çağrımız ve davamız Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd’adır.
109. videonun sonu.
109/2 videoyu toplu olarak http://kurantefsir.wordpress.com/2012/08/10/islamoglu-tef-ders-nur-01-031092/  bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder